Το «ΜΑΖΙ ΣΤΟ +: ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ, ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ αποσκοπεί στο να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια ήμερα του Μετανάστη και να πληροφορήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών κατά τη διάρκεια διαβίωσής τους στη χώρα μας.
Δημιουργούμε ένα πολύ-πολιτισμικό γεγονός με πλήθος εκδηλώσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει σε ένα πολυθέαμα χρωμάτων και γεύσεων. Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει χορό, μουσική , προβολές ντοκιμαντέρ, σύντομες θεατρικές παραστάσεις, δημιουργική απασχόληση για παιδιά. Σημαντικός είναι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους. Δίπλα σου ακούς καθημερινά πάνω από 20 διαφορετικές γλώσσες. Τα χρώματα και λέξεις αναμειγνύονται μπορεί ίσως φοβίζει μήπως χαθούν μέσα στο βουητό και την πολυχρωμία.
Σκέψου όμως ότι μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να ρωτήσεις το όνομα του “παράξενου” γείτονα. Να μάθεις πώς λένε «καλημέρα» στο Μάλι. Να ακούσεις ένα τραγούδι από την Γουινέα. Να δοκιμάσεις μια συνταγή από και να χορέψεις ένα ορχηστρικό κομμάτι από την Αλβανία και την Αφρική.
Μπορείς να ταξιδέψεις σε μέρη χωρίς καν να μετακινηθείς από την πόλη σου. Να κάνεις φίλους και να μην φοβάσαι πια φανταστικούς εχθρούς. Να ενώσεις την φωνή σου για ισότητα και αλληλεγγύη.

Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών

Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) είναι ένας νέος για την Ελλάδα δημοκρατικός θεσμός που συγκροτείται και λειτουργεί στους Δήμους, για να ενισχύσει την ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Στην πράξη λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο σε κάθε Δήμο. Ο θεσμός προέκυψε ουσιαστικά ύστερα από τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, για να βρεθεί ένας θεσμικός τρόπος, σύμφωνα με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται κατά τόπους τα ζητήματα που απασχολούν τους μετανάστες, αλλά επίσης θα ενισχύει την ένταξή τους δίνοντάς τους ενεργό ρόλο και ισότιμη συμμετοχή στα όσα συμβαίνουν στις περιοχές που ζουν. Έτσι, μαζί όλα τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα κρίσιμα ζητήματα της ανεργίας, της εκπαίδευσης, της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, της φροντίδας των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες, της νεολαίας, του περιβάλλοντος. Ο θεσμός οδηγεί σε τοπικές κοινωνίες συνεργασίας, δημοκρατικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης με απώτερο σκοπό την ευημερία όλων των πολιτών και την κοινωνική συνοχή.

Αθήνα - Πρόγραμμα Δράσεων

Ραδιοφωνικό ΣπότΒόλος - Πρόγραμμα Δράσεων

Ραδιοφωνικό ΣπότΘεσσαλονίκη - Πρόγραμμα Δράσεων

Ραδιοφωνικό ΣπότΑρχικη ΣΕΜ Αθηνα Θεσσαλονικη Βολος